Skip links

Website testen

Website testen

Bij Steven Kroon, je vertrouwde virtuele assistent, kun je ook terecht voor voor testen van je website. Jij wil je met ander werkzaamheden bezighouden en niet continue met het controleren of je website wel scoort en veilig is.

Testen is van cruciaal belang

In de huidige digitale wereld is een goed functionerende website essentieel voor het succes van je online onderneming. Website testen is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat je website niet alleen aantrekkelijk is, maar ook soepel en foutloos werkt. In dit blog de belangrijkste aspecten van het testen en waarom het zo belangrijk is voor jouw online aanwezigheid.

Steven Kroon

Wat is en waarom website testen belangrijk is.

Ook wel bekend als webtesting of QA (Quality Assurance), is het proces waarbij een website wordt geëvalueerd op verschillende aspecten om te garanderen dat deze optimaal functioneert. Dit omvat het controleren van functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, prestaties, beveiliging en compatibiliteit op verschillende apparaten en browsers.

Waarom is testen belangrijk?

 1. Verbeterde Gebruikerservaring:
  Een goed geteste website biedt een naadloze gebruikerservaring, wat cruciaal is om bezoekers te behouden en conversies te verhogen. Fouten of trage laadtijden kunnen potentiële klanten afschrikken.
 2. Hogere Zoekmachine Ranking:
  Zoekmachines zoals Google belonen websites die snel en foutloos functioneren. Door regelmatig te testen, kun je technische problemen identificeren en oplossen, wat kan leiden tot een betere positie in de zoekresultaten.
 3. Beveiliging:
  Testen helpt bij het identificeren van beveiligingslekken en kwetsbaarheden. Dit is vooral belangrijk om je website te beschermen tegen cyberaanvallen en om de gegevens van je gebruikers te beveiligen.
 4. Compatibiliteit:
  Met de verscheidenheid aan apparaten en browsers die tegenwoordig worden gebruikt, is het essentieel dat je website op elk platform goed functioneert. Website testen zorgt ervoor dat je website consistent presteert, ongeacht het apparaat of de browser.
 5.  

Belangrijke aspecten

 • Functionele testen: Dit omvat het testen van alle links, formulieren, knoppen en andere interactieve elementen om te verzekeren dat ze correct werken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat gebruikers moeiteloos kunnen navigeren en interactie kunnen hebben met je website.
 • Prestatie testen: Prestatie testen richt zich op de snelheid en responsiviteit van je website. Dit omvat het meten van laadtijden, het testen van de capaciteit en het evalueren van de prestaties onder verschillende omstandigheden, zoals hoge verkeerspieken.
 • Gebruiksvriendelijkheid testen: Gebruiksvriendelijkheid testen beoordeelt hoe gemakkelijk en intuïtief je website is voor gebruikers. Dit kan gebruikerstests, evaluaties van de navigatiestructuur en het analyseren van gebruikersgedrag omvatten.
 • Beveiliging testen: Beveiliging testen is essentieel om de veiligheid van je website te waarborgen. Dit omvat het identificeren van kwetsbaarheden, het testen van de beveiligingsmaatregelen en het garanderen van de bescherming van gevoelige gegevens.
 • Compatibiliteit testen: Compatibiliteit testen zorgt ervoor dat je website goed werkt op verschillende browsers (zoals Chrome, Firefox, Safari) en apparaten (desktop, tablet, mobiel). Dit helpt om een consistente gebruikerservaring te bieden aan al je bezoekers.

Conclusie

Testen is een onmisbaar onderdeel van het onderhoud en de optimalisatie van je website. Het helpt om technische problemen te identificeren en op te lossen, de gebruikerservaring te verbeteren en je website te beschermen tegen beveiligingsrisico’s. Door regelmatig je website te laten testen, kun je ervoor zorgen dat je website altijd op zijn best presteert en je bezoekers een positieve ervaring biedt.

Begin vandaag nog! Laat mij je website testen en zie hoe het de prestaties en betrouwbaarheid van je online aanwezigheid verbetert!

Meer weten? Neem dan nu contact op.

Wat kost het testen van je website

Kostenoverzicht 

Type TestKostenVoorwaarden
Eerste Test€99,-Verplicht voor nieuwe klanten (bestaande website)
Losse Test€79,-Alleen na de eerste test, max. 4 maanden tussen tests
Maandelijks Abonnement€299,- per jaarMaandelijks testen gedurende één jaar

Toelichting:

 • Eerste Test: Verplicht voor alle nieuwe klanten om de basisfunctionaliteit van de website te controleren.
 • Losse Test: Na de eerste test kunnen klanten losse tests aanvragen voor €79,- per test, mits er niet meer dan vier maanden tussen tests zit.
 • Maandelijks Abonnement: Voor €299,- per jaar wordt de website elke maand getest, wat zorgt voor continue monitoring en optimalisatie.

Meer weten? Neem dan nu contact op.

Leave a comment

Sleep